رشته پژوهش هنر و سلامت

این موضوع که هنر می تواند نقش مهمی در ابعاد گوناگون سلامت انسان داشته باشد نیازمند یافته های علمی و مستند می باشد.این مسئله جز با انجام پژوهش و تحقیقات علمی گسترده پیرامون این مسئله قابل دستیابی نیست . پژوهش های مرتبط علاوه بر پر کردن خلاهای هنری در بحث سلامت کمک بسزایی در ایجاد ارتباط هدفمند بین این دو موضوع می کند . در نهایت بحث پژوهش هنر در سلامت ،سلامت اجتماعی جامعه را در کانون توجه قرار خواهدداد و خواسته یا ناخواسته، باعث ارتقای آگاهی عمومی خواهد شد. وقتی سلامت در کانون توجه هنر قرار بگیرد، پیشرفت های قابل توجهی در جهت ایجاد سلامت عمومی صورت خواهد گرفت؛ پیشرفت هایی که اغلب جنبه پیش‌گیرانه دارند. سلامت عمومی جامعه و هشدارهای پیرامون آن از مسئله اقتصادی هم ضروری تر است .همین که آگاهی عمومی به مسئله سلامت افزایش یابد، بسیاری از هزینه‌های درمانی کاسته خواهدشد زیرا پیش‌گیری لازم با توجه به نتیجه پژوهش ها صورت خواهد گرفت. تفاوت چشمگیری که در زمینه پژوهش های هنری در حوزه سلامت با دیگر حوزه ها قابل ذکر است تاثیر گذار تر بودن آن ها در بطن جامعه می باشد .هنر جزیی از جامعه است که خواه ناخواه با زندگی مردم در ارتباط است حتی عادی ترین قشر جامعه روزانه با جنبه های بصری هنر سر و کار دارد لذا انجام پژوهش در این حیطه می تواند به طور اصولی و کارآمد نتایج را در فضای جامعه کاربردی کند . ترویج تحقیقات بنیادی و کاربردی در حوزه هنر و توسعه همکاری های هنری با مراکز علمی می تواند گام موثری در جهت تولید ایده های کاریردی پیرامون مقوله هنر و سلامت باشد. از سوی دیگر، تحول و نوآوری در نظام آموزش پزشکی و رشته­های مربوطه، مستلزم انجام تحقیقات گسترده در این رابطه می­باشد. بنابراین انجام پژوهش­هایی در زمینه نحوه به کارگیری، تناسب موضوعات، ماهیت مفاهیم و درنهایت ثمربخشی همگی ضروری به نظر می­رسد؛ با این وصف راه اندازی رشته­ای دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد ضمن پرکردن این خلأ به عنوان جایگاهی متمرکز و استاندارد در جهت انجام این­گونه پژوهشها قابل طرح می باشد.

نویسنده : ازاده تقوی راد تعداد بازدید : 101