نخستین جشنواره فیلم وعکس سلامت

مقدمـه

یکی از ضروریات امروز جامعه ،که رویکرد ارزشمند دولت یازدهم نیز به شمار می رود ، مقوله سلامت می باشد و از آنجا که هر پدیده، رخداد و اندیشه‌ای که با زبان هنر بیان شود تأثیرگذارتر و ماندگارتر است ، مبحث سلامت و بیان نیازهای آن به وسیله فیلم و عکس به جهت جذابیتی که برای مردم دارد می‌تواند بسیاری از زوایای پیدا و پنهان آن را بیان نماید .

دانشکده علوم پزشکی نیشابور به عنوان نهاد علمی و آموزشی متولی سلامت تلاش نمود با برگزاری نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس سلامت، این دغدغه را در هنرمندان ایجاد نماید ، تا برای دوره های آتی این رویداد ، با نگاه و شناخت دقیق تر به تولید آثار بپردازند.

تایید و حمایت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و همکاری تنگاتنگ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شروع حرکتی بنیانی و دراز مدت در عرصه سلامت با رویکرد هنر تحت عنوان " جشنواره ملی فیلم و عکس سلامت " در نیشابور نشان دهنده عزم ویژه مسئولان در افزایش آگاهی جامعه در حوزه سلامت می باشد .

اهداف  جشنواره

• ارتقاء سطح آگاهی جامعه در حوزه سلامت
  • فراهم آوردن زمینه های مناسب برای توليد و عرضه ی محصولات رسانه ای دیداری و شنیداری در جهت ارتقاء سلامت
  • توسعه کانال های ارتباطی سلامت با هدف ارتقاء سطح شیوه های آموزشی
  • تلاش در جهت ورود و همکاری هنرمندان عرصه فیلم و عکس به حوزه آموزش سلامت جامعه

فرآیند انجام کار

موضوع نخستین جشنواره ملی فیلم و عکس سلامت به پیشنهاد ریاست دانشکده علوم پزشکی نیشابور و طی نامه شماره 6602/10/551/93 مورخ 23/06/93 به استحضار مقام عالی وزارت رسیده و پس از ارجاع نامه به مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت متبوع ، موافقت با برگزاری آن طی نامه شماره 2045/118/د مورخ 19/07/93 با پیشنهاد چند موضوع خاص اعلام گردید .

پس از کسب موافقت وزارت متبوع ، طراحی پورتال اینترنتی جشنواره به آدرس ( www.healthfestival93.ir ) و پوستر ، اطلاع رسانی جشنواره از اول آبان ماه 1393 با همکاری روابط عمومی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، استانداری خراسان رضوی، اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی ، کلیه دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور و ... به صورت گسترده آغاز گردید .

دریافت آثار و داوری

دریافت آثار هنرمندان از اول دی­ماه 1393 تا پایان فروردین ماه 1394 در پورتال جشنواره صورت گرفت و پس از پایان زمان پذیرش ، داوری آثار ارسال شده در دو بخش فیلم و عکس انجام گردید .

• جلسات داوری عکس های رسیده به جشنواره در تاریخ 10 و 11 اردیبهشت ماه 1394 با حضور داورانی برجسته برگزار و از میان 3715 اثر رسیده ، تعداد 70 فریم عکس به جشنواره راه پیدا کرد که علاوه بر رتبه های 1 تا 3 معمول جشنواره ها ، یک اثر نیز به عنوان برنده جایزه ویژه پروفسور صادقی با هدف نکوداشت این جراح برجسته قلب ( که از مفاخر نیشابور است ) انتخاب گردید .
  •  داوری بخش فیلم ، با حضور داوران بین المللی و در تاریخ 15 تا 18 اردیبهشت ماه انجام و از مجموع 230 فیلم رسیده به جشنواره 29 اثر به بخش نهایی راه یافت ، که در این بخش نیز علاوه بر رتبه های 1 تا 3 معمول ، دو اثر نیز به عنوان برنده جایزه ویژه پروفسور صادقی در بخشهای مستند و داستانی انتخاب گردید .

داوران جشنواره

• بخش عکس : استاد اسماعیل عباسی، شادی قدیریان ، کیارنگ علایی ، محمدرضا چای فروش و دکتر نعما محمدیان روشن
  • بخش فیلم : مارتین اشتـایر (Martin Steyer)  و مایکل هامان (Michael Hommon) از آلمان ، دکتر علی روحانی، دکتر حسین فهیمی و امیر طیبی

برگزیدگان جشنواره