نشست علمی سلامت و هنرهای کلامی

روابط عمومی واحد هنروسلامت  دانشکده علوم پزشکی نیشابور از برگزاری نخستین نشست علمی سلامت وهنرهای کلامی توسط کارگروه توسعه دانش هنر و سلامت  با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اساتید برجسته ادبیات خبر داد.

دکتر اباصلت برجی در گفت و گو با خبرنگار وبدا هدف از برگزاری این نشست را تشکیل هسته ای جهت دستیابی به چرایی و چگونگی تأثیرگذاری هنرهای کلامی در پیشگیری، درمان و توانبخشی ابعاد سلامتی عنوان کرد.

در ادامه دکتر احمد شریف نژاد دبیرکارگروه توسعه دانش هنر و سلامت افزود: هنر، امکانی برای درک و فهم حالات هیجانی فرد فراهم می کند؛ همچنین باعث کسب خودآگاهی و بینش، شکوفایی خلاقیت، رهاسازی و آشکار کردن عناصر ناخودآگاه، برون ریزی هیجانی، رویارویی با تعارضات و در نهایت خودشکوفایی و رشد شخصیتی می شود.

دکتر مهدی نوروز عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه کتاب های خیام وعطار بعد از انجیل پرفروش ترین کتاب در اروپا است و فرهنگ غنی ما تنها چیزی است که در حال حاضر قابل صادر و جهانی شدن هست، عنوان کرد: تاثیر ادبیات در سلامت کاملا مشخص و اثبات شده است و از"شعر" به عنوان برترین کلمه یاد شده، چرا که قدرت آن را دارد که انسان را به بهترین درجات برساند.

دکتر نوروز در ادامه بررسی تاثیر هنرهای کلامی در سلامت با خوانش سروده هایی از گنجوی، نظامی، عطار و ... اظهار داشت: خودشناسی، خداشناسی، خلق شناسی، تحرک بدنی و ورزش، امید، شادی، رهایی از تنهایی، نیایش ومناجات، پرورش حافظه و افزایش تمرکز، نابودی صفات زشت (غرور وتکبر و...)، برخورداری از لذت معنوی و گام نهادن به سوی سلامت معنوی از جمله حوزه هایی برشمرد که هنرهای کلامی می تواند در ابعاد مختلف سلامت اثرگذاری داشته باشد.

وی در ادامه این گونه بیان داشت: که ارتقاء سلامت از طریق ابزار توانای هنرهای کلامی، نیازمند برگزاری نشست های متعدد با نخبگان و صاحب نظران این رشته، پانل های مختلف و به هم پیوسته، کارگاه های مختلف و نقش ادبیات در حیطه های مختلف سلامتی می باشد و پیشنهادکرد تدوین 2 واحد درسی سلامت و هنرهای کلامی، بر اساس تحقیقات میدانی و با سرفصل های تلفیقی ادبیات از جمله (قصه گویی، شعر خوانی، مناجات، نمادشناسی، نشانه شناسی، اسطوره شناسی) و4 بعد سلامتی (جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی) شکل گیرد.

در پایان کیوان بهفر کارشناس کارگروه توسعه هنر و سلامت اظهار امیدواری کرد: که بتوان با دست کیمیاگر ادبیات غنی کشورمان، نقشی ماندگار بر پیکره دانش پزشکی و سلامت  جامعه کشید.

نویسنده : ازاده تقوی راد تعداد بازدید : 36 ارسال شده در دسته : اخبار دانشگاه