برگزاری پنل سلامت وهنرهای کلامی در حاشیه بزرگداشت عطار نیشابوری : ادبیات و عرفان پلی است میان تن و جان

برگزاری پنل سلامت وهنرهای کلامی در حاشیه  بزرگداشت عطار نیشابوری : ادبیات و عرفان پلی است میان تن و جان

روابط عمومی واحد هنر و سلامت دانشکده علوم پزشکی نیشابور از برگزاری نخستین پنل  علمی سلامت وهنرهای کلامی در حاشیه بزرگداشت عطار نیشابوری توسط کارگروه توسعه دانش هنر و سلامت با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اساتید ادبیات برجسته کشوری و عطار شناس های به نام خبر داد.

دکتر اباصلت برجی در گفت و گو با خبرنگار وبدا هدف از برگزاری این نشست را تشکیل هسته ای جهت دستیابی به چرایی و چگونگی تأثیرگذاری هنرهای کلامی در پیشگیری، درمان و توانبخشی ابعاد سلامتی عنوان کرد.

در ادامه دکتر احمد شریف نژاد دبیرکارگروه توسعه دانش هنر و سلامت افزود: هنر، امکانی برای درک و فهم حالات هیجانی فرد فراهم می کند؛ همچنین باعث کسب خودآگاهی و بینش، شکوفایی خلاقیت، رهاسازی و آشکار کردن عناصر ناخودآگاه، برون ریزی هیجانی، رویارویی با تعارضات و در نهایت خودشکوفایی و رشد شخصیتی می شود.

دکتر اشرف زاده عضو هیأت علمی دانشگاه های مشهد  با بیان اینکه سلامتی راباید درآرامش جستجو کرد واین ارامش در ذات هنر وجود دارد ، عنوان کرد: تاثیر ادبیات به خصوص مبحثی چون عرفان که معجونی آرامش بخش است و می توان از آن به عنوان مکمل علم طب و روانشناسی برای درمان بیماری ها بهره جست و اگر وانشناسان و پزشکان با محور های ظریف ادبیات آشنایی داشته باشند خیلی زود میتوانند آن بیمار را به سلامتی برگردانند.

دکتر تقوی  عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه افزودند: با توجه به مطالعات انجام شده تا کنون در کشورهای دیگر ،دردانشگاه های پزشکی اروپا ، 4 واحد ادبیات داستانی تدریس میشود واز انجایی که ادبیات یک نیاز درونی است برخی از پزشکان هنرمندان به نام نیز هستند واز هنر های مختلف در طبابت خود استفاده میکنند.

دکتر مهدی نوروز عضو هیأت علمی دانشگاه بررسی تاثیر هنرهای کلامی در سلامت با خوانش سروده هایی از گنجوی، نظامی، عطار و ... اظهار داشت: خودشناسی، خداشناسی، خلق شناسی، تحرک بدنی و ورزش، امید، شادی، رهایی از تنهایی، نیایش ومناجات، پرورش حافظه و افزایش تمرکز، نابودی صفات زشت (غرور وتکبر و...)، برخورداری از لذت معنوی و گام نهادن به سوی سلامت معنوی از جمله حوزه هایی برشمرد که هنرهای کلامی می تواند در ابعاد مختلف سلامت اثرگذاری داشته باشد.

دکترعلی اشرف صادقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان وادب فارسی  ضمن اشاره به جدید ترین خبر علمی دنیا بیان داشتند : اخبار علمی برای چند روز تازه است ولی ادبیات هرگز تازگی خود را از دست نمیدهد وهر زمان کتاب غزلیات حافظ، عطار نیشابوری،سعدی و... را میخوانیم همچنان لذات بخش است وبا توجه به تاثیرگذاری بسیار زیاد هنر به خصوص ادبیات به تمام ابعاد سلامتی میتواند  مکمل علوم محض وپزشکی باشد.

دکتر ساکت استاد دانشگاه از تهران در ادامه اذعان داشتند: عرفان پلی است میان تن وجان به طوریکه میتوان از این آموزه ها و اشعار در پیشگیری ودرمان بیماریهای روحی،روانی وتنی استفاده کرد چرا عطار نیشابوری  علاوه بر اینکه داروساز و پزشک بودند فرزانه وشاعر به نام جهانی هستند و از پند های ایشان وسایر شعرا در درمانگری جسمی  و روانی بهره جست و با پرورش این فکر واندیشه تازه ، علمی جدید بنا کنیم که قابل عرضه به همه جهانیان باشد وعلاوه بر تاثیر گذاری در روح بشر جسم انهارا نیز بهبود ببخشیم.

نویسنده : ازاده تقوی راد تعداد بازدید : 36 ارسال شده در دسته : اخبار دانشگاه