هنر، امکانی برای درک و فهم حالات هیجانی فرد

روابط عمومی هنرو سلامت از برگزاری نخستین نشست علمی سلامت و هنرهای کلامی توسط کارگروه توسعه دانش هنر و سلامت با حضور معاون آموزشی دانشگاه و اساتید برجسته ادبیات خبر داد.

دکتر اباصلت برجی هدف از برگزاری این نشست را تشکیل هسته ای جهت دستیابی به چرایی و چگونگی تأثیرگذاری هنرهای کلامی در پیشگیری، درمان و توانبخشی ابعاد سلامتی عنوان کرد.

در ادامه دکتر احمد شریف نژاد دبیرکارگروه توسعه دانش هنر و سلامت افزود: هنر، امکانی برای درک و فهم حالات هیجانی فرد فراهم می کند؛ همچنین باعث کسب خودآگاهی و بینش، شکوفایی خلاقیت، رهاسازی و آشکار کردن عناصر ناخودآگاه، برون ریزی هیجانی، رویارویی با تعارضات و در نهایت خودشکوفایی و رشد شخصیتی می شود.

دکتر اشرف زاده عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه سلامتی را باید درآرامش جستجو کرد و این آرامش در ذات هنر وجود دارد، عنوان کرد: تاثیر ادبیات به خصوص مبحثی چون عرفان که معجونی آرامش بخش است و می توان از آن به عنوان مکمل علم طب و روانشناسی برای درمان بیماریها بهره جست و اگر روانشناسان و پزشکان با محور های ظریف ادبیات آشنایی داشته باشند خیلی زود میتوانند بیمار را به سلامتی برگردانند.

دکتر تقوی  عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز در ادامه افزود: با توجه به مطالعات انجام شده در دانشگاه های پزشکی اروپا، 4 واحد ادبیات داستانی تدریس می شود و از آنجایی که ادبیات یک نیاز درونی است برخی از پزشکان، هنرمندان به نام نیز هستند و از هنر های مختلف در طبابت خود استفاده می کنند.

دکتر مهدی نوروز عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور بررسی تاثیر هنرهای کلامی در سلامت با خواندن سروده هایی از گنجوی، نظامی، عطار و ... اظهار داشت: خودشناسی، خداشناسی، خلق شناسی، تحرک بدنی و ورزش، امید، شادی، رهایی از تنهایی، نیایش و مناجات، پرورش حافظه و افزایش تمرکز، نابودی صفات زشت(غرور وتکبر و...)، برخورداری از لذت معنوی و گام نهادن به سوی سلامت معنوی از جمله حوزه هایی هستند که هنرهای کلامی می تواند در ابعاد مختلف سلامت اثرگذاری داشته باشد.

دکترعلی اشرف صادقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی  ضمن اشاره به جدیدترین خبر علمی دنیا بیان داشت: اخبار علمی برای چند روز تازه است ولی ادبیات هرگز تازگی خود را از دست نمی دهد و هر زمان کتاب غزلیات حافظ، عطار نیشابوری، سعدی و... را می خوانیم همچنان لذت بخش است و با توجه به تاثیرگذاری بسیار زیاد هنر به خصوص ادبیات در تمام ابعاد سلامتی، میتواند مکمل علوم محض و پزشکی باشد.

دکتر ساکت استاد دانشگاه از تهران در ادامه اذعان داشت: عرفان پلی است میان تن و جان به طوری که می توان از این آموزه ها و اشعار در پیشگیری و درمان بیماریهای روحی، روانی و تنی استفاده کرد. چرا عطار نیشابوری علاوه بر اینکه داروساز و پزشک بودند فرزانه و شاعر به نام جهانی هستند و می توان از پند های ایشان و سایر شعرا در درمانگری جسمی و روانی بهره جست و می توان با پرورش این فکر و اندیشه تازه، علمی جدید بنا کنیم که قابل عرضه به همه جهانیان باشد و علاوه بر تاثیر گذاری در روح بشر جسم آنها را نیز بهبود ببخشد.

نویسنده : ازاده تقوی راد تعداد بازدید : 44 ارسال شده در دسته : اخبار دانشگاه